✔ Snabb leverans
✔ 30 dagars öppet köp
✔ Handla nu, betala sen
logo
FavoriterFavoriter

ESD-skor & Antistatiska skor

I Vårdväskans breda utbud med arbetsskor för vårdpersonal hittar du antistatiska skor och ESD-skor för både dam och herr. Dessa skor är utvecklade för tuffa vårdmiljöer där du vill skydda dig själv eller känslig medicinteknisk utrustning mot statisk elektricitet.

Antistatiska och ESD-godkända skor för dam och herr

Här finns ESD-godkända skor från bland annat Sievi, varav vissa även klassas som skyddsskor. Vi erbjuder också antistatiska skor från Birkenstock, där de ESD-godkända modellerna är märkta med en gul symbol. Samtliga ESD-skor har stötdämpande egenskaper, funktionella detaljer och bekväm passform - allt för att du som vårdgivare ska kunna uppnå maximal komfort under långa arbetsdagar. Köp antistatskor och ESD-skor för dam och herr hos Vårdväskan!

Vad är ESD-skor?

Alla människor lagrar en viss mängd statisk elektricitet i kroppen, som uppstår när material eller föremål rör vid varandra. Vanligtvis laddas elektriciteten ur på egen hand men ibland dröjer urladdningen, vilket leder till de välkända små stötarna som vi kan uppleva. Dessa stötar är i regel helt ofarliga för människan men de kan ge kraftiga urladdningar av känsliga tekniska redskap som är vanligt förekommande inom vården. Antistatiska skor avleder den statiska elektriciteten och ger dig som bär skorna skydd från stötar och lagring av stora mängder statisk elektricitet. ESD-skor, märkta med en gul symbol, skyddar även utrustningen och redskapen som du använder och är i kontakt med. De har också en högre ledningsförmåga än antistatiska skor, för minimal lagring av statisk elektricitet i kroppen. Alla ESD-skor är alltså antistatiska, men alla antistatiska skor är inte ESD-godkända. I vårt breda utbud hittar du både antistatiska och ESD-godkända skor, anpassade för att underlätta för ditt arbete inom vården.

102 resultat

Du har tittat på 24 av 102 produkter