✔ Snabb leverans
✔ 30 dagars öppet köp
✔ Handla nu, betala sen
logo
FavoriterFavoriter
Ny kollektion från Kentaur
Comfy Fit

Optimal komfort med Comfy Fit – Kentaurs nya, ergonomiska kollektion

I vårt breda utbud med arbetskläder hittar du plagg från flera väletablerade och erfarna varumärken. Ett av dem är Kentaur, en dansk tillverkare vars rötter går nästan 100 år tillbaka. Nu tar en ny kollektion från Kentaur plats på hyllorna – med ergonomisk design, miljöbättre material och bekväm passform. Låt oss presentera Comfy Fit!

Danska Kentaur grundades 1990, men dess rötter går nästan 100 år tillbaka. 1927 påbörjades tillverkningen av bussaronger och sedan dess har företaget och dess produktion ständigt växt och utökats. Här ligger fokus på att utveckla och tillverka innovativa arbetskläder som ökar trivseln i vardagen, uppfyller höga funktionella krav och tål både långvarig användning och kontinuerlig tvätt i höga temperaturer. Genom att samtliga plagg testas av fokusgrupper, ambassadörer och professionella tvätterier identifieras behov tidigt i produktutvecklingen och Kentaur kan säkerställa att arbetskläderna möter vårdsektorns höga krav på komfort, funktion, hållbarhet och kvalitet.

Kentaur är engagerade i både hållbarhet och sociala frågor, och tar stort ansvar för mänskliga rättigheter, arbetstagarnas rättigheter och ansvarsfulla arbetsvillkor genom hela produktionskedjan. De arbetar nära med få leverantörer och kan på så sätt bilda starka relationer och föra en transparent dialog från idé till färdig produkt.

Kentaurs nya Comfy Fit-kollektion

En ny kollektion från Kentaur tar plats i vårt sortiment! Vi välkomnar Comfy Fit, bestående av arbetsbyxa och bussarong i flera härliga färger. Båda plaggen är tillverkade i lätt och mjuk Tencel – ett miljöbättre material som sitter behagligt mot huden, har hög andningsförmåga och otroliga fuktabsorberande egenskaper.

Comfy Fit – Kentaurs nya, ergonomiska kollektion

Bussarongen i Comfy Fit-kollektionen har en innovativ, ergonomiskt designad halsringning som gör att belastningen på nacken minskar. Detta ger maximal komfort under långa arbetsdagar inom vården och hjälper till att förebygga nack- och ryggsmärtor. Även de två sidfickorna är ergonomiskt placerade, för att bidra till mer skonsamma arbetsrörelser. Med praktisk slits i sidan erbjuder denna bussarong även ökad rörelsefrihet – perfekt för aktiva vårdgivare.

De nya Comfy Fit-arbetsbyxorna är tillverkade i unisexmodell och sitter lätt och bekvämt på kroppen. Justerbar midja med resår och dragsko och benslut med resår ger en skön passform genom aktiva och hektiska arbetspass. Byxan har två sidfickor som rymmer exempelvis mobiltelefon och diverse redskap som behöver plockas med i farten. Fickorna är ergonomiskt placerade för att ge ett mer skonsamt och bekvämt rörelsemönster, och på så sätt förebygga smärta och värk under arbetsdagarna.