✔ Snabb leverans
✔ 30 dagars öppet köp
✔ Handla nu, betala sen
logo
FavoriterFavoriter

Stödstrumpor Bäst i test – vilka passar dig?

Hos oss på Vårdväskan hittar du ett hav av stödstrumpor – med olika kompressionsgrad, material, storlekar, färger och mönster. Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska välja i djungeln av produkter – låt oss hjälpa dig att hitta de bästa stödstrumporna för just dig!

Stödstrumpor har länge varit en av Vårdväskans specialiteter, och vi har alltid ett stort utbud av högkvalitativa strumpor att erbjuda. Hos oss hittar du stödstrumpor i bomull, bambu och nylon, med lätt eller medelstark kompression och i en mängd olika färger och mönster. När du handlar stödstrumpor hos oss kan du alltid vara säker på att du får en produkt i hög kvalitet, med noggrant utvalda material, som är speciellt framtagen för att ge dig det stöd som du behöver.

Vilka stödstrumpor är bäst för just dig? Det är inte alltid lätt lista ut i djungeln av produkter. Då behov och önskemål är så pass individuellt är det svårt att säga vilka stödstrumpor som är bäst i test. För att hjälpa dig på traven har vi samlat information kring våra olika typer av stödstrumpor – häng på och se vilken som passar dig bäst!

Stödstrumpor i bomull – slitstarka och bekväma

Våra stödstrumpor i bomull är mjuka och bekväma, och känns behagliga mot huden. I sortimentet hittar du stödstrumpor från vårt eget varumärke Beez och från tillverkaren Doktorn Rekommenderar, som har utvecklat sina produkter genom ett nära samarbete med läkare och experter. Stödstrumporna i bomull har en medelstark kompression på 16–22 mmHg, och kompressionen är graderad från ankeln och uppåt. Detta innebär att den högsta kompressionen finns vid ankeln och att den sedan gradvis avtar längst med benet. Många av våra bomullsstödstrumpor har förstärkt fot för extra hållbarhet och har ett högt innehåll av bomull, för att ge en mjuk och bekväm strumpa. Stödstrumpor i bomull passar bäst för dig som vill ha en mjuk, bekväm och slitstark strumpa med en medelstark kompression som ökar blodcirkulationen och förebygger svullna och trötta ben, åderbråck och blodproppar.

Stödstrumpor i bambu – antibakteriella och skonsamma mot känslig hud

Bambu är en naturfiber som odlas utan konstbevattning, konstgödsel och bekämpningsmedel. Denna fiber är naturligt temperaturreglerande, vilket innebär att våra stödstrumpor i bambu håller dina fötter torra, svala och fräscha hela dagen. Har du känslig eller irriterad hud är stödstrumpor i bambu att rekommendera, då materialet har runda och lena fibrer som känns mjuka och behagliga mot kroppen. Vi erbjuder bambustödstrumpor från vårt eget varumärke Beez och från tillverkaren Doktorn Rekommenderar, som fått sitt namn på grund av det nära samarbetet med läkare och experter. Strumporna har en medelstark kompression på 16–22 mmHg och bidrar bland annat till ökad blodcirkulation och minskad svullnad, och trötthet i ben och fötter. Vill du ha en stödstrumpa i lent och mjukt material som håller dina fötter fräscha och inte irriterar känslig hud, är dessa stödstrumpor bäst i test för dig.

Stödstrumpor i nylon – tunnare modell med temperaturreglerande egenskaper

I vårt stora sortiment med stödstrumpor hittar du också tunnare modeller i nylon, som passar utmärkt under sommardagar eller varmare arbetspass. Våra stödstrumpor i nylon ger arbetsklädseln en elegant look samtidigt som de ger dig stöd och avlastning under långa arbetspass inom vården. I vårt utbud hittar du stödstrumpor i nylon från vårt eget varumärke Beez och från tillverkarna Doktorn Rekommenderar och Segreta. Här kan du välja mellan strumpor med lätt kompression (11–16 mmHg), medelstark kompression (16–22 mmHg) och stark kompression (23–32 mmHg), i flera stilrena färger. Då materialet nylon har antibakteriella och temperaturreglerande egenskaper håller dessa strumpor dina fötter torra, svala och fräscha under hela dagen. Här hittar du stödstrumpor med anatomiskt utformad fot med förstärkt häl och tå för extra lång hållbarhet. För dig som vill ha en tunnare och mer elegant stödstrumpa utan att kompromissa med stöd och komfort är dessa de bästa stödstrumporna för dig.

Stödstrumpor för bred vad – med vidare benmått

Hos oss på Vårdväskan hittar du också stödstrumpor för bredare vader, som har ett vidare benmått. Dessa stödstrumpor är tillverkade med ett högt innehåll av bomull, vilket ger en bekväm strumpa som sitter mjukt mot huden. Stödstrumporna har en medelstark kompression på 16–22 mmHg, ger en ökad blodcirkulation och minskar risken för trötta och svullna ben, åderbråck och blodproppar. Våra stödstrumpor för bred vad har en anatomiskt utformad fot och är förstärkt i häl och tå för en ökad hållbarhet. Är du ute efter en stödstrumpa med bredare vad som ger ordentligt med stöd och sitter bekvämt mot huden, är denna modell av stödstrumpor bäst i test för dig.

Stödstrumpbyxor – för kompression längst med hela benet

Om du är ute efter en strumpa som ger kompression längst med hela benet kan stödstrumpbyxor vara något för dig. Våra stödstrumpbyxor är tillverkade i nylon och finns tillgängliga i stilrent svart eller hudfärgat. Stödstrumpbyxor passar perfekt att bära under en vårdklänning under arbetspassen, eller till vardags om du är ute efter extra stöd i strumpbyxorna. I vårt sortiment hittar du stödstrumpbyxor från Segreta i lätt kompression (11–16 mmHg) eller medelstark kompression (16–22 mmHg). Kompressionen är graderad, vilket innebär att du får högst kompression vid ankeln medan den sedan avtar längst med benet. Stödstrumpbyxorna har en anatomiskt utformad fot och förstärkning i häl och tå. Vill du ha extra stöd i strumpbyxorna både på jobbet inom vården och på fritiden, är stödstrumpbyxor det bästa alternativet för dig.

Nu hoppas vi att du har hittat dina favoriter, och listat ut vilka stödstrumpor som är bäst i test för just dig!

Vill du läsa mer om tips, rekommendationer och hälsofördelar med stödstrumpor kan du göra det här, och vår storleks- och kompressionsguide hittar du här.